Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (11)
Пошуковий запит: (<.>A=Сірик А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 20
Представлено документи з 1 до 20

      
Категорія:    
1.

Мацкевич Н. М. 
Зміст програмного матеріалу зі спортивної аеробіки та вплив занять на фізичну працездатність дівчат 18 - 19 років / Н. М. Мацкевич, Т. Г. Овчаренко, С. В. Калитка, В. У. Кренделєва, А. В. Мальцева, А. Сірик // Фіз. виховання, спорт і культура здоров'я у сучас. сусп-ві. - 2012. - № 3. - С. 351-355. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Сьогодні найбільшою цінністю вважається індивідуальне та громадське здоров'я. Здоров'я нації розглядається як показник цивілізованості держави. Саме такі завдання ставить перед собою Національна доктрина розвитку фізичної культури та спорту, що спрямована на покращання здоров'я нації, що вимагає пошуку нових способів якісного вдосконалення системи фізичного виховання учнівської та студентської молоді. Цей процес концептуально обумовлений змістом основних напрямів сучасного оздоровчого фітнесу (реабілітаційно-профілактичного, навчально-освітнього, кондиційного й спортивно-орієнтованого характеру), у цілому покликаних забезпечити гармонійне поєднання низки сприятливих показників: стану здоров'я, підвищення адаптаційних можливостей організму та фізичної працездатності, психологічну комфортність, пропорційну статуру тощо. Актуальним напрямом такого пошуку є спортивно-оздоровчий фітнес - сучасний і молодий вид спорту, що активно розвивається. Проаналізовано зміст програмного матеріалу зі спортивно-оздоровчого фітнесу; визначено вплив специфічних навантажень на фізичну працездатність дівчат віком 18 - 19 років, які спеціалізуються із спортивно-оздоровчого фітнесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч516.521.1

Шифр НБУВ: Ж71868 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сірик А. А. 
Якою була Гілея? / А. А. Сірик, А. А. Сірик, І. С. Кувикіна, Л. М. Сатановська // Наук. пр. НаУКМА. (Миколаїв. філ.). - 2001. - 11. - С. 54-57. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто проблеми всихання штучно створених соснових насаджень на Кінбурнській косі, що потребує необхідність перегляду концепції лісорозведення на пісках і особливо питання оптимальної лісистості, розміщення та породного складу лісів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П381.1(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69683 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сірик А. О. 
Напрями протидії інформаційним заходам під час російської агресії на території України / А. О. Сірик, С. В. Озеров // Зб. наук. пр. Харків. ун-ту Повітр. сил. - 2015. - Вип. 4. - С. 43-46. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

На основі аналізу інформаційних заходів, які проводяться Російською Федерацією відносно нашої держави розроблені пропозиції щодо напрямів інформаційної протидії на державному та відомчому рівнях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х910.131.19(4РОС):Х910.19(4УКР) + Х910.131.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Євтушенко О. В. 
Обгрунтування заходів і засобів для профілактики ризику травмування працівників харчових підприємств / О. В. Євтушенко, А. О. Сірик, П. В. Породько // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 2. - С. 134-143. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Обгрунтовано заходи та засоби з профілактики виробничого травматизму, спрямовані на запобігання найбільш значимим і небезпечним ризикам травмування працівників підприємств харчової промисловості (ПХП) на основі прогнозу окремої причини з основними видами травматичних подій, які вона зумовлює. Визначено значимість причини та різновиду ризику з урахуванням прогнозованої питомої ваги ризику для травматизму зі смертельним наслідком. Наведено рекомендації щодо визначення черговості впровадження та вибору варіантів заходів для приведення стану безпеки праці та виробничого середовища на харчовому підприємстві у відповідність до вимог нормативно-правових актів з охорони праці найбільш ефективним чином, починаючи з найбільших ризиків. Результати роботи є внеском у розвиток прикладних основ охорони праці у частині, що стосується діагностування, моделювання екстремальних ситуацій, і можуть бути використані за вдосконалення проектів управліньких рішень щодо забезпечення безпечних умов праці працівників ПХП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р124.518-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сірик А. О. 
Методика оцінки ефективності організаційно-технічних заходів забезпечення заданого рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств / А. О. Сірик, О. В. Євтушенко, О. В. Барабаш // Системи оброб. інформації. - 2016. - Вип. 8. - С. 191-193. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено та обгрунтовано методику оцінки ефективності організаційно-технічних заходів забезпечення заданого рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості. В основі методики лежить послідовний алгоритм, реалізація якого дозволить виявити і управляти ризиками, пов'язаними з професійною діяльністю працівників, які задіяні в енергетичному господарстві підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-42 н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70474 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Косогов О. М. 
Методика визначення структури системи інформаційної безпеки Міністерства оборони та Збройних Сил України / О. М. Косогов, А. О. Сірик // Зб. наук. пр. Харків. ун-ту Повітр. сил. - 2017. - Вип. 3. - С. 30-34. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Запропоновано методику обгрунтування раціональної структури системи інформаційної безпеки Міністерства оборони та Збройних Сил України на основі методу кластерного аналізу, метою якого є пошук наявних структур, що виражається в утворенні груп схожих між собою об'єктів - кластерів. На відміну від інших методів, цей метод надає змогу класифікувати об'єкти не за однією, а за декількома ознаками одночасно як сукупність взаємопов'язаних функціональних підсистем із визначенням функцій ко-жної з них. Наведено варіант дендрограми об'єднання кластерів (структурних підрозділів) за виміром близькості функцій та завдань відповідно до підсистем системи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х849(4УКР)04:Ц4 + Ц4(4УКР)22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70455 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Євтушенко О. В. 
Побудова моделі інтелектуального агента для інформаційно-керуючої системи енергетичного господарства підприємств харчової промисловості / О. В. Євтушенко, А. О. Сірик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 113-119. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Запропоновано модель інтелектуального агента в структурі інформаційно-керуючої системи енергетичного господарства підприємств харчової промисловості, що відрізняється способом формування інформаційного простору інтелектуальних агентів, наявністю моделі механізму вибору поведінки і змістом моделі цілевизначення інтелектуального агента, що надає можливість враховувати динаміку розвитку мультиагентного оточення, складну ієрархію цілей в інформаційно-керуючій системі енергетичного господарства підприємств і формувати різні стратегії функціонування інтелектуальних агентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-42 + У9(4УКР)306.7-55 в611

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сірик А. О. 
Використання мультиагентних технологій для підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві харчових підприємств / А. О. Сірик, О. В. Євтушенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 6. - С. 126-139. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Вирішено актуальне наукове завдання розробки моделей і методів підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості на основі використання мультиагентних технологій. Наукові результати досліджень є внеском у розвиток теоретичних і прикладних основ розроблення методик, систем управління та контролю за безпекою робіт і станом охорони праці, зокрема з застосуванням інформаційних систем для підтримки та прийняття рішень з охорони праці, та можуть бути використані у процесі вдосконалення проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці працівників енергетичного господарства підприємств харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У530.67-995 + У9(4УКР)306.7-995

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сірик А. Є. 
Державне регулювання ринку туристичних послуг України / А. Є. Сірик // Екон. вісн. Донбасу. - 2017. - № 2. - С. 100-104. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Визначено існуючі моделі державного регулювання туристичної діяльності та основні нормативно-правові акти, які регламентують сферу туристичних послуг в Україні. Встановлено, що для України найбільш доцільно використовувати європейську модель. Розглянуто окремий досвід закордонних держав щодо кардинального реформування туристичної сфери задля підвищення її ефективно сті, проаналізовано діяльність окремих закордонних агентств та адміністрацій, які займаються просуванням національного туристичного продукту на міжнародному ринку та регулюють туристичні потоки. Запропоновано шляхи вдосконалення державного регулювання ринку туристичних послуг в Україні в частині прийняття окремих нормативно-правових актів, які регламентуватимуть діяльність окремих видів туризму; визначення окремої організації, яка буде займатися просуванням українського туристичного продукту на міжнародному ринку; гармонізації вітчизняного законодавства згідно до стандартів ЄС; створення сприятливого інвестиційного клімату тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.358-21,01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25176 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Косогов О. М. 
Завдання захисту національного інформаційного простору за досвідом ведення гібридної війни РФ на Сході України / О. М. Косогов, А. О. Сірик // Системи озброєння і військ. техніка. - 2017. - № 1. - С. 38-41. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Проаналізовано інформаційні технології, які застосовувалися РФ під час ведення гібридної війни на Сході України. Визначені завдання, які необхідно вирішити для захисту українського інформаційного простору та визначено особливості забезпечення інформаційної безпеки в Україні на сучасному етапі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х849(4УКР)04 + Ц35(4УКР)644УКР555"2014-..."

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25328 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Здановський В. Г. 
Удосконалення інформаційно-керуючої системи енергетичного господарства підприємств на основі інтелектуалізації процесу прийняття рішень / В. Г. Здановський, О. В. Євтушенко, А. О. Сірик // Проблеми охорони праці в Україні. - 2017. - Вип. 33. - С. 80-93. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Показано як удосконалити інформаційно-керуючу систему сучасних енергетичних господарств за рахунок інтелектуалізації процесу прийняття рішення на основі отриманого об'єму інформації. Даний процес інтелектуалізації пропонується проводити на основі введення мультиагентних технологій, що дозволить менеджменту енергетичного господарства ефективно використовувати різні сукупності заходів у рамках загальної множини нормативно-правових документів для підвищення рівня безпеки праці. За рахунок цього підвищено ефективність функціонування інформаційно-керуючої системи управління охороною праці підприємств, що дозволяє визначити оптимальну сукупність заходів з охорони праці.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-648 + З191

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70736 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Сірик А. Є. 
Особливості прийняття стратегічних рішень щодо розвитку ринку туристичних послуг України / А. Є. Сірик // Держава та регіони. Сер. Економіка та підприємництво. - 2017. - № 2. - С. 9-13. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено особливості прийняття стратегічних рішень щодо розвитку ринку туристичних послуг України. Здійснено огляд наукових і державних підходів до прийняття стратегічних рішень щодо розвитку ринку туристичних послуг та сформульовано характерні їм особливості. Визначено перспективні напрями розвитку ринку туристичних послуг у частині формування нових туристичних продуктів, розвитку законодавчої бази для туристичної галузі, стимулювання розвитку туристичних центрів, сприяння розвитку внутрішнього туризму.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.358

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23244/екон. та підпр. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сірик А. О. 
Підвищення безпеки праці на енергетичних об'єктах підприємств харчової промисловості на основі використання методу "Дерево відмов" / А. О. Сірик, О. В. Євтушенко // Харч. пром-сть. - 2017. - № 21. - С. 172-177. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто можливості аналізу ймовірності виникнення небезпечних ситуацій на енергетичних об'єктах підприємств харчової промисловості та їх запобігання за допомогою використання методу "Дерево відмов". Відображено декомпозицію подій, які впливають на утворення головної події-наслідку під час виникнення аварійних ситуацій. Запропонований метод є інструментом для якісного та кількісного аналізу досліджуваних подій, а також для визначення їх основних характеристик.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-42 н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Євтушенко О. В. 
Дослідження виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв / О. В. Євтушенко, А. О. Сірик, П. В. Породько, В. О. Ковбич // Харч. пром-сть. - 2017. - № 22. - С. 164-168. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Проаналізовано стан виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв за 2010 - 2015 роки. Встановлено, що організаційні причини призводять до 80 % виробничих травм. Наведено результати аналізу нещасних випадків зі смертельними наслідками залежно від віку постраждалих працівників і стажу роботи за професією, проходженням навчання та інструктажів з охорони праці.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80н6 + Р124.518

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Сірик А. О. 
Прийняття управлінських рішень з охорони праці при роботі енергетичних об'єктів підприємств харчової промисловості / А. О. Сірик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 3. - С. 88-99. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто основні проблеми сучасної системи управління охороною праці енергетичних господарств підприємств харчової промисловості (ХП). Дане дослідження надає змогу зрозуміти, яким чином працює розроблена структурно-логічна модель інтелектуальної інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці. Запропоновано впровадження нових підходів до покращання системи управління охороною праці на харчовому підприємстві, що передбачає управління ресурсами, ведення документації системи управління охороною праці, готовність до аварійних ситуацій під час експлуатації енергетичних об'єктів підприємств ХП та реагування на них, передачу й обмін інформацією з питань охорони праці. Розроблено архітектуру бази знань з реалізацією алгоритму логічного виведення управлінського рішення. Окреслено використання запропонованої методики пошуку управлінського рішення щодо вибору сукупності заходів для підвищення рівня безпеки праці на основі використання інтелектуальної інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці. Як показники для опису фактичного стану безпеки праці на енергетичних об'єктах підприємств ХП було обрано вихідні параметри-фактори, що формують інформацію про безпеку трудової діяльності працівників, а саме: безпека технологічних процесів; безпека технологічних конструкцій. Також за побудови загальної моделі функціонування інформаційно-аналітичної системи було враховано можливий вплив дестабілізуючих факторів на поточний стан безпеки праці. Запропонована методика має суттєве значення для теоретичних основ та інструментальних засобів удосконалення інформаційно-аналітичних систем управління охороною праці енергетичних господарств підприємств ХП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80н6 + У9(4УКР)306.71-648-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Модернізація та структурна трансформація соціально-економічної системи України: комунальна контента організації обслуговування промислового підприємства : монографія / О. І. Андрєєва, А. М. Ткаченко, К. А. Шматко, А. Є. Сірик, А. В. Бакурова; ред.: О. В. Покатаєва, Г. Ю. Кучерова; Клас. приват. ун-т. - Запоріжжя, 2015. - 431 c. - укp.

Розкрито зміст поточної ситуації та перспективного бачення розвитку страхового та банківського фінансових секторів у контексті формування лояльності споживачів і ефективної взаємодії з домогосподарствами. Досліджено питання конкурентоспроможності податкової політики, формування тренду податкових надходжень як джерела фінансування бюджету країни, можливості їх соціальної спрямованості в умовах кризи. Проаналізовано розвиток ринку туристичних послуг в Україні з подальшим обгрунтуванням науково-практичних пропозицій щодо підвищення попиту на них. Наведено концептуальні положення щодо життєздатності підприємств промислового сектору економіки. Сформовано загальне бачення конкурентоспроможності машинобудування на тлі загальних тенденцій розвитку промисловості України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-151

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА806706 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Сірик А. О. 
Моделі та методи підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості на основі використання системи підтримки прийняття рішень : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.26.01 / А. О. Сірик; Держ. служба України з питань праці, НАН України, ДУ "Нац. НДІ пром. безпеки та охорони праці". - Київ, 2018. - 20 c. - укp.

Увагу приділено розробці моделей і методів підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості на основі використання систем підтримки прийняття рішень. Розроблено математичні моделі інформаційного об'єкта та інтелектуального агента в структурі інтелектуальної інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці. Отримала подальший розвиток методика пошуку рішення щодо вибору сукупності заходів для підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-648

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА433210 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Кружилко О. Є. 
Теоретичні основи та інформаційне забезпечення оцінювання виробничого ризику / О. Є. Кружилко, І. М. Ткалич, А. О. Сірик, О. І. Полукаров // Харч. пром-сть. - 2019. - № 25. - С. 124-132. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Викладено результати аналізу існуючих підходів до планування заходів, що базуються переважно на обробленні статистичних даних. Наведено приклад використання даних про виробничий травматизм на підприємствах харчової промисловості та переробки сільськогосподарських продуктів для обгрунтування плану заходів. Запропоновано теоретичні основи оцінювання виробничих ризиків, використання яких дасть змогу провести обгрунтоване планування профілактичних заходів. Відзначено необхідність створення та використання інформаційних систем для інформаційного забезпечення процесу оцінки виробничого ризику.


Індекс рубрикатора НБУВ: У

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Євтушенко О. В. 
Аналіз причин, наслідків та обставин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості / О. В. Євтушенко, А. О. Сірик // Харч. пром-сть. - 2019. - № 26. - С. 127-132. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості за період з 2008 р. по 2018 р., встановлено, що організаційні фактори призводять до 80 % виробничих травм. Наведено результати дослідження розподілу нещасних випадків за професією, віком, загальним стажем роботи, стажем за спеціальністю потерпілих. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Євтушенко О. В. 
Основи охорони праці. Безпека життєдіяльності : підручник / О. В. Євтушенко, А. О. Сірик; Національний університет харчових технологій. - Київ : НУХТ, 2021. - 494, [1] c. - Бібліогр.: с. 484 - укp.

Викладено основні питання щодо загальних закономірностей виникнення і розвитку небезпек, надзвичайних ситуацій, можливого впливу на життя й здоров'я людини; основні законодавчі акти з охорони праці, організаційні питання, які потрібно знати майбутнім фахівцям, працюючи на промислових підприємствах, питання виробничої санітарії, фізіології та гігієни праці, наведено вимоги під час експлуатації технологічного обладнання та пожежної безпеки. Для здобувачів освітнього ступеня "бакалавр" денної та заочної форм навчання економічних, технологічних і технічних спеціальностей закладів вищої освіти. Мета вивчення дисципліни "Основи охорони праці та безпека життєдіяльності" полягає у набутті здобувачем компетенцій, знань та вмінь для здійснення ефективної професійної діяльності з урахуванням ризику виникнення небезпечних подій, техногенних аварій і природних небезпек, які можуть призвести до нещасних випадків, а також у формуванні у здобувачів відповідальності за особисту та колективну безпеку.


Індекс рубрикатора НБУВ: У524.8 я73 + Ц9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА867586 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського